Leeuwarden, 5 december 2022 – Het samenwerkingsverband ReFerm breidt verder uit met toetreding van een nieuwe partner, Farmcubes. ReFerm is een duurzame en economische oplossing voor het stikstofprobleem met als doel een versnelling te geven aan integrale oplossingen voor een toekomstbestendige (melk)veehouderij. Naast de kwaliteit van lucht, bodem en water staat de leefbaarheid van mens en dier centraal. Binnen ReFerm gaan weidegang, stikstofreductie, bodemverbetering én de productie van groen gas en elektriciteit hand-in-hand.

Het integrale concept richt zich op het aanpassen van stalvloeren en de vergisting van uurverse mest in combinatie met stikstofstripping. ReFerm bestaat uit de consortium partners, Ekwadraat, HoSt, TKI nieuw gas, Gasterra, Fabiton, Biolectric, Askové, Dairy Welfare, Cogas, N-tra, Fudura en sinds vandaag Farmcubes. Doel is om de projecten rondom stalaanpassing, monomestvergisten en stikstofstrippen te versnellen. Met het toetreden van Farmcubes wordt hier een extra boost aan gegeven.

ReFerm is aanwezig op de Landbouwbeurs Leeuwarden op 7,8,9 december en zijn te vinden op de stand van consortium partner Fabiton. Op deze stand wordt het totaalconcept van stalaanpassing, monomestvergisten en stikstofstrippen getoond. De vertegenwoordigers van ReFerm geven uitleg over het concept en laten zien wat het voor de geïnteresseerde veehouder kan betekenen. Door partijen als de WUR, CE Delft en anderen wordt het ReFerm concept gezien als een van de meest veelbelovende innovatieve oplossingen voor de uitdagingen rondom stikstof en methaan in de veehouderij. Daarnaast draagt het voor een groot deel bij aan de groengas doelstelling van het kabinet van 2 miljard m3 groengas. Op de beurs informeren we veehouders graag over de economische kans die er voor hen is ontstaan.

Bron: ReFerm breidt verder uit met toetreding nieuwe partner Farmcubes – ReFerm

Chat via WhatsApp
1
Heeft u een vraag?
Goedendag,

Welkom bij Farmcubes, een product van Circular Values.
Kunnen wij u ergens mee helpen?