Melkveehouders doen er verstandig aan rekening te houden met de mogelijkheid dat derogatie in 2022 uitblijft. Het advies is van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is om binnen de norm van 170 kilogram stikstof uit dierlijke mest per hectare te blijven en hiermee rekening te houden bij het opstellen van het bemestingsplan voor 2022. Ook moeten melkveehouders ervan uitgaan dat ze meer mest moeten afzetten via export en verwerking. Waarschijnlijk volgt er pas in of na de zomer van 2022 uitsluitsel over het toekennen van derogatie aan Nederland vanuit de EU. De sector is afhankelijk van eventuele nieuwe maatregelen op het gebied van stikstof en/of nitraat van het nieuwe kabinet. Hiermee is er vooralsnog veel onzekerheid over derogatie komend jaar, maar als melkveehouder doet u er goed aan om nu al de mogelijkheden in kaart te brengen, mocht derogatie uitblijven.

Het strippen van stikstof uit mest met onze Farmcubes Quadro stikstofstripper is niet alleen dé manier niet meer afhankelijk te zijn van derogatie, het verlaagt ook uw mestafzetkosten en het levert een hoogwaardige kunstmestvervanger op die juist geld oplevert. Inmiddels heeft Circular Values een aanbod aan stikstofstrippers die al geschikt zijn voor melkveebedrijven vanaf 100 melkkoeien. Neem vrijblijvend contact met ons op, we kijken graag met u naar een passende oplossing voor uw bedrijf.

Chat via WhatsApp
1
Heeft u een vraag?
Goedendag,

Welkom bij Farmcubes, een product van Circular Values.
Kunnen wij u ergens mee helpen?