Op het Farmers Platform van het project Nutriman worden alle praktijkrijpe technologieën en producten verzameld die boeren kunnen gebruiken voor het terugwinnen van stikstof en fosfaat. Er wordt in Nederland en in Europa veel energie gestoken in de ontwikkeling van deze technologieën en producten, veelal uit dierlijke mest.

Lang niet al deze innovaties bereiken het boerenerf. Het Nutrimanproject heeft als doel om dit gat te dichten. Hiervoor is het Nutriman Farmers Platform gelanceerd. Één van de innovatieve technologieën die er op staan is de technologie voor het winnen van stikstof in de vorm van vloeibaar ammoniumsulfaat (7%N) of ammoniumnitraat (18%N) uit de dunne fractie na mestscheiding met het stripping-scrubbing process van het bedrijf Circular Values uit Tilburg.

Kunstmestvervangers

Zodra de wetgeving voor het gebruik van kunstmestvervangers in de EU aangepast is, is dit proces een manier om stikstof gewonnen uit dierlijke mest, buiten de gebruiksruimte voor stikstof uit dierlijke mest (170/230/250 kg N/ha) in te zetten. Deze techniek kan zowel als mobiel systeem, door bijvoorbeeld een loonwerker, als op boerderijschaal worden toegepast.

ZLTO neemt deel aan het Nutrimanproject om er voor te zorgen dat informatie over belangrijke ontwikkelingen en innovaties beschikbaar komt voor boeren. Door je aan te melden voor de Nutriman nieuwsbrief word je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Bron: ZLTO, 29/03/2020

Schreibe einen Kommentar

Chat via WhatsApp
1
Heeft u een vraag?
Goedendag,

Welkom bij Farmcubes, een product van Circular Values.
Kunnen wij u ergens mee helpen?