Monomestvergisting in combinatie met stikstof strippen heeft zich bewezen als een oplossing voor stikstof- en CO2-reductie met een verdienmodel door de productie van hernieuwbare energie en een hoogwaardige kunstmestvervanger. Door een blijvend hoge energieprijs en het stoppen van de derogatie voor Nederland neemt de interesse in deze technologieën alleen maar toe. Biolectric en FrieslandCampina organiseren hiervoor opendagen op verschillende melkveebedrijven in Nederland. Op twee van deze melkveebedrijven vindt u ook onze Farmcubes Quadro 2 stikstofstripper. Dit is dus een uitgelezen kans om onze stikstofstripper in de praktijk te zien!

Op deze data en locaties kunt u onze stikstofstrippers bekijken en alles te weten komen over stikstofstrippen in het algemeen en stikstofstrippen in combinatie met mestvergisting.

Donderdag 10 november 13.30 – 16.00 uur

Familie Schuurmans, De Trije Hikken 1, 9005 XX  WERGEA

Familie Schuurmans melkt 290 melkkoeien. In 2020 is er een monomestvergister geplaatst. Eerder werd de warmte benut voor een grasdroger, maar sinds een maand staat er ook op dit bedrijf een mineralenstripper.

 

Dinsdag 15 november 13.30 – 16.00 uur

Familie Heida, Miedwei 2, 8412 CB  HOORNSTERZWAAG

Maatschap Heida melkt 450 koeien. September 2018 zijn ze gestart met de monomestvergister. Met deze vergister wordt groen gas geproduceerd wat op het aardgasnetwerk wordt ingevoerd. De mest wordt verder verwerkt in een mineralenstripper. Deze mineralenstripper gebruikt natronloog om te strippen i.p.v. warmte.

 

Voor bovenstaande infodagen wordt u vriendelijk verzocht om u vooraf aan te melden. Dit kunt u hier doen.

 

Chat via WhatsApp
1
Heeft u een vraag?
Goedendag,

Welkom bij Farmcubes, een product van Circular Values.
Kunnen wij u ergens mee helpen?